Filmcards AssisiDet finnes mange reiseguider man kan laste ned til mobilen når man er i Italia. Felles for de fleste er at de koster penger, mangler vesentlige funksjoner og trekker masse datatrafikk i roaming. Likevel blir vi begeistret og sjarmert.

Filmcards på iPhone er en av flere slike applikasjoner. Du reiser rundt og lokasjonstekonolgi knytter deg opp til nyttig info om der du er. På italiensk. Det som skiller Filmcards fra mange andre applikasjoner er at de er relativt gode i regionene rundt Veroli. Men det er ingen grunn til å bruke 21 kr hos iTunes, reise til Italia og ende opp med dataregning stivere enn flybilletten. Filmcards-videoene ligger også på YouTube. Som for eksempel denne om Veroli:

http://www.youtube.com/watch?v=rrsvMqiHa0U

Vi skulle gjerne ta en systematisk gjennomgang av de viktigste reiseappene du bør vurdere, men applikasjonene utvikler seg og det er ikke sikkert det vi liker nå er det vi kan anbefale om et år. Uansett, disse kan være gode å ha med på reisen:

Rome Travel Guide Offline 21 kr. Selve nøkkelen til hvorfor vi liker applikasjonen er implisitt i navnet. Last ned alt du trenger i forkant og unngå overaskende roamingregninger når du kommer hjem. Romaguiden til mTrip (35 kr) kan trygt anbefales, eller Wallpaper* sin Romaguide om du skal nå hipsteren i deg

Talking Italian Phrasebook gratis 500 ord med uttale uten omkostninger er en grei start.

Selvfølgelig finnes det et mylder av andre gode og mindre gode applikasjoner, ikke minst og på Android. Har du noen favoritter? Skriv en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *