Oliventrær, blomster og krydderurter

[button-red url=”http://veroli.no/booking” target=”_self” position=”center”]Klikk for booking og mer informasjon >>[/button-red]
Huset er bygget på 1700-tallet og er et lite stykke byhistorie i seg selv. Leiligheten har to etasjer og ligger på en fjellskrent tilbaketrukket fra bebyggelsen rundt. Det er god plass til at to par, eller fire-fem venner kan reise hit. En ekstra barneseng er tilgjengelig for småbarnsfamilier.

I andre etasje er en komfortabel sovesofa der to kan sove. I stuen i etasjen over er en sofa for en person. På soverommet er det dobbeltseng. Kjøkkenet er pusset opp og nytt kjøleskap er installert. Hver etasje har eget bad. Badene er renovert i 2008 og framstår som nye.

Plantegning – 2. etasje
2plan

Første etasje er en kombinert stue/soverom med sovesofa. En liten kjøkkenkrok er installert rett innenfor døren. På lange late sommerdager er det praktisk å ha kort vei til forfriskningene. Sovesofaen har plass til to. Første etasje har eget toalett/bad.

Plantegning – grunnplanet 
grunnplan-plantegning

Uteområdene rundt huset er romslige. Hagen omkraser rommene i første etasje og den nyoppussede perogolaen. Her kan man sitte ute i skygge for solen om dagen og med eget utelys utover kvelden. Det er 14 oliventrær pluss et nyplantet aprikostre i hagen som gir en smak av det ekte Italia. Hagen er bygget i flere nivåer og det finnes mange små kroker man kan gjemme seg bort med en bok og et glass god vin. En egen trapp inne på eiendommen leder deg ned fra andre til første etasje.

Huset ligger i en liten blindvei med parkering utenfor porten.

Alt du trenger å vite om å leie hus i Veroli. Praktisk informasjon fra A til Å. Denne siden kan være en grei referanse før du skal leie feriebolig.

Ankomst
Ankomst bil fra Fiumicino:
Kjør ut av flyplassen retning Roma. Følg skiltene mot A1/Napoli. Veien går via Store ringvei rundt Roma. Ta av avkjørsel 19 for A1. Ta av fra A1 til Frosinone. A1 er bomvei og vanlige biler betaler €3.70 ved avkjørsel. Følg skilter mot Sora, og Veroli. Når du passerer Coop på høyre hånd er det omtrent 15 minutter igjen. Dette er et praktisk stopp for å handle det dere trenger til oppholdet.

Følg skilt videre mot Sora og ut på motorvei. Første avkjørsel er mot Veroli. Følg veien opp bakken så langt du kan (ca 4 km). Fortsett til høyre oppover bakken ved krigsmonumentet. Du skal etter hvert ha bymuren på venstre hånd. Når du er helt på toppen, svinger du til venstre. Huset ligger på høyre hånd ved en liten avstikker som går ned bakken. Nummer 9 står skiltet ved døren.

Les mer om hvordan du kan reise til Veroli

Ankomstrutiner
Skru på gassen til konfyren oppe. Pil skal peke mot A. Skru på gass til konfyren nede. Stikkkontakt i skapet under konfyr skal i og gul gassbryter skal peke nedover. Varsle Siri på telefon om det noe skader på huset enten inne eller ute.

Barneutstyr
Barneseng, barnestol og paraplytrille finnes i skapet over kjøkkenet.

Butikker
SISA har et greit utvalg av dagligvarer og ligger i sentrum av Veroli fem minutters gange fra huset. Ta til høyre fra huset og følg gangveien ned mot sentrum. Veroli har også egne butikker for frukt og grønt, bakeri og sin egen lille pastafabrikk.

Coop. Ønsker dere et større utvalg av dagligvarer ligger Coop i Frosinone på vei fra motorveien A1 retning Veroli.

Connard er et stort supermarked på vei fra Ferrentino til Veroli. Utmerket sted for å stoppe for å handle inn alt til oppholdet.

Panorama er et stort supermarked som ligger i utkanten av Frosinone. Dette enorme senteret har det meste man kan tenke seg av utvalg. Følg veien mot Frosinone og ta til høyre mot den gamle veien retning Roma. Senteret ligger godt skiltet fra Veroli.

Energi
Hjelp oss å holde leieprisene nede for framtidige beboere – vær bevvist med energibruken! Grunnen til at vi kan holde leieprisene lave er fordi beboere har vært flinke til ikke å bruke mer energi enn man trenger. Strøm og gass er veldig dyrt i Italia. Derfor:
• Skru av lysbrytere i rom du ikke benytter.
• Skru ned radiatoren på til 5 grader når du går ut av huset. Det er veldig raskt å varme opp huset igjen. Det er bedre med noen par minutter rask oppvarming, enn flere timer fyring for et tomt hus.

Gass
Gassbeholderen ute har stor kapasitet og skal ved normalt bruk holde flere måneder. Vaktmester er sjekker gassbeholdningen ved jevne mellomrom. Gassen driver vann, radiator og matlaging.

Gass oppe: Hovedbryteren til gasskomfyren oppe er i skapet under benken. Husk å stenge gassen når dere forlater huset
A (aperta): Åpne
C: Lukke

Gass nede: Hovedbryteren til gasskomfyren finner man i skapet under benken. Bryteren er gul. Når bryteren står vannrett er gassen av. Vri bryteren mot høyre for å skru på gassen. Husk å dra ut stikkontakten til tenneren når dere forlater huset.

hagen

Hagen
14 oliventrær. Man kan finne villasparges og timian i øverste del av hagen. Det er en stor rosmarin busk og fikentre, pluss druer som henger på pergola på terrassen.
Husk å koste terrrassen daglig når man spiser ute. Matsmuler tiltrekker seg maur. Maurmiddel står i skapet på kjøkkenet.

Hagemøbler. Utemøblene står i skapet i det nedre soverommet. Ta inn puter på slutten av dagen eller når man går ut. Dette for å unngå at de blir våte av regn, eller at katter legger seg i putene.

Internett
Det ligger et modem for mobilt bredbånd gjennom TIM som er den største mobiloperatøren i Italia. Dette er et kontantkort med 100 timer mobilt internett. Installer CD-rom som følger med. Er kortet tomt kjøper du ny datatid på i tobakkskiosken på piazzaen.

Kikkert finner du i det nedre soverommet.

Kjøkken: Det er to kjøkken i huset. Det øverste kjøkkenet har bl.a. komfyr, kjøleskap, vannkoker, eggekoker og stavmikser. Det nederste har kjøleskap og brødrister.

Parkering
Huset har oppstillingsplass til en bil i avstikkeren ned forbi huset. Det gratis parkering i gaten.

Radiator
Temperaturmåler er på veggen til kjøkkenet. Her kan du stille inn separate natt- og dagtemperaturer om det ønskes. Husk å redusere termostaten når dere forlater huset. Hovedbryter til vannvarmeren er på veggen til kjøkkenet og skal alltid lyse. Derfor er knappen tapet over.

Sengetøy og håndklær ligger i huset. Sengetøy og håndklær og vaskes etter endt opphold av vaktmesterparet, se nedenfor.

Vaktmester og vaskehjelp. Pierina og Natale ordner det meste av praktiske gjøremål. Pierina gjør også utvask av huset. De har et ekstra sett med nøkler om det blir nødvendig. Telefonnummer Pierina: 0775 282 045 (+39 om du ringer fra Norge)

Vann: Vi anbefaler flaskevann, selv om vann fra springen kan drikkes. Vannet er utmerket i området, og vi koker alltid kaffen på vann fra springen. Men om sommeren kan vann være en knapphet i området og kan være regulert på noen tider av døgnet. Det anbefales å tenke over eget forbruk. Ikke dusje unødig lenge.

Sjekkliste før du forlater huset:
a) Er gassen til komfyren skrudd av både oppe og nede?
b) Sett temperaturen på radiatoren til 10 grader.
b) Ta inn utemøbler og puter.
c) Huset vaskes ut etter endt opphold av Natale og Pierina. For hver voksen legges betaling på € 25 som betales direkte til Natale ev. legges på bordet i stuen.

Kjøre tilbake til flyplassen:
Kjør til motorveien A1. Følg skilt norover mot Roma. Ta av til høyre skiltet Aeroporto og Roma. Bommer du på denne, fortsetter du videre ut på Store ringvei litt lenger øst. Omveien tar ca 15 min ekstra. Leiebiler parkeres i parkeringshus etter hvilket leiebilfirma du bruker.

Kontaktpersoner:
Pierina og Natale. Vaskehjelp, gass, andre spørsmål : +39 775 282 045
Siri Andresen, eier: 90 10 33 22 / siri@jositech.no