Veroli ligger sør for midten av Italia og heldig med mye sol og lang sommersesong. August er årets varmeste måned med dagtemperaturer oftest over 30 grader. Badesesongen går fra påske til oktober. Den sørlige halvdelen av Italia nyter også godt av sjirokkoen som blåser fra Afrika. Sjirokkoen oppstår av varme, tørre tropiske luftmasser som blir ført nordover.

Samtidig ligger huset i Veroli nesten 700 meter over havet i de italienske fjellene. Vinteren kan bli kald. Vintersesongen strekker seg fra desember til februar, men det er lite som likevel minner om norsk vinter. Man kan oppleve et par snøfall i løpet av en sesong. Det er sjelden at snøen blir liggende i området, men det er ikke mer enn fire mil til nærmeste alpinbakke. Det er flere fjelltopper over 2000 meter i kort avstand fra Veroli. Ønsker man en topptur begynner barmarksesongen fra mai.

Værstatistikk for Frosinone

Når skal man reise?
Det umiddelbare svaret er ‘når som helst!’, men for noen er det visse perioder som er mer attraktive enn andre.

Den mest behagelige temperaturen er mellom april og juni. Da er været ikke for varmt og vårblomstene har sprunget ut. Dette er den beste tiden å reise med barn. Juli og august har det beste badevannet, men for eksempel en bytur til Roma på de varmeste dagene er ikke alltid behagelig. Våre gjester i denne perioden har ofte søkt stranden, eller fjellene for avkjøling. Huset er svalt om sommeren og mange foretrekker å søke skyggen på terrassen. Husk at italienere flest tar fellesferie i august. Høsten er fargerik og fin. Den strekker seg langt inn i oktober og dagstemperaturen holder seg høy når vinden blåser fra sør. Høsten er populært blandt matinteresserte. Lazio er et rikt jordbruksområde og høstfestivalene får fram det beste området har å by på.