Terracina ligger ideelt til, halvveis mellom Roma og Napoli og er kjent for sine lange strender, middelalderbebyggelse og romerske ruiner. Byen er et godt utgangspunkt for utflukter til Roma, Pompeii og øyene Ponza og Ventotene. Du kan kjøre til Terracina fra Veroli på ca. 50 minutter. Om sommeren er det deilig å kunne trekke seg tilbake opp i det behagelige klimaet i Veroli etter en dag på stranden.

I antikken gikk Terracina under navnene Tarracina eller Anxur. Allerede i år 519 f.Kr. kom byen under romersk herredømme, men navnet Tarracina tyder på at byen har aner tilbake til etruskernes storhetstid. Volsci-folket i fjellene kjempet i flere år mot romerne om kontroll over byen. Anxur var volscienes navn på byen. Terracina lå strategisk til og ble enda viktigere da Via Appia ble lagt gjennom byen i 312 f.Kr. Terracina har senere vært styrt av mektige romerske familier og før Italias samling var byen en del av Vatikanstaten.

I dag er byen et populært feriested, først og fremst for italienere, men i de senere år har også skandinaviske turister oppdaget byen for alvor.

Fotostrøm om Terracina fra Flickr


Vis større kart