Unn deg en dagstur til Roma, en av verdens vakreste byer. Trekk deg tilbake til fjellene etter en opplevelsesrik dag i den evige stad. Sett bilen igjen på stasjonen i Frosinone og ta toget inn til Terminus. Turen er både pen og behagelig. Det passerer tog på denne strekningen fire ganger i timen. Vi anbefaler avgangen kl 08.45 som tar akkurat en time, eller kl 09.57 som tar noe lenger tid. Sjekk også Trenitalia sine nettsider før dere reiser. På søndager går toget ikke like ofte.

Forum Romanum. Foto: CC
Forum Romanum. Foto: CC

Den evige stad har lokket til seg besøkende i flere tusen år, og er fremdeles en av verdens mest storslagne og romantiske byer. Her finner du praktfulle attraksjoner side om side med larmende byliv. Konsentrasjonen av det søte liv – det er bare å plukke ut rosinen i kaken.

Ønsker dere å besøke Vatikanet lønner det seg å være tidlig. Det er alltid kø, men disse blir bare større utover dagen. Sett av noen timer til å besøke vatikanmuseet, Peterskirken, og det sixtinske kapell. Det smaker ekstra godt med en hvilepause etter en slik opplevelse. Romas rike utvalg av spisesteder er verdt besøket alene.

Foto: David Ilff GFDL/CC-BY-SA
Foto: DAVID ILIFF GFDL/CC-BY-SA

Colosseum i Roma er et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etg ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Anlegget kunne romme 50 000 tilskuere, og alle hadde nummererte plasser.

En dag i Roma er garantert en dag full av opplevelser. Tar du for eksempel kvart på syv-toget fra Terminus er du tilbake i Frosinone kl 19.54. Da vil du kunne være godt plassert under pergolaen hjemme i Veroli til solnedgang. Har du allerede lagt en hvitvin til kjøling kan du nyte minnene langt utover kvelden.