Anagni ligger plassert langs åsryggen av Ernici-høydene som troner over Saccodalen og også Veroli sogner til. Byen har har sterke historiske røtter som er tydelig i byens mange flotte bygg. Katedralen og bymuseet som huser en rekke historiske skatter, palasset til pave Bonifatius VIII, Casa Barnekow og en rekke av de best bevarte middelaldervillaene i dag ligger her. Anagni er en ekte middelalderby.

Foto: Rüdiger Wölk
Foto: Rüdiger Wölk

Antikkens Anagnia ble antakelig grunnlagt på 500-tallet f.Kr. av hernikerne, selv om de første menneskelige sporene daterer seg 700.000 år tilbake. Stedet fikk etter romernes erobring i år 306 f.Kr. status som municipium, det vil si en kommune under romersk overhøyhet, men med kommunalt selvstyre.

Byen ble i år 756 e.Kr. gitt til kirken av Pipin den yngre. Som fødested og residens utenfor Roma for pavene Innocent II, Gregorius IX, Alexander IV og Bonifatius VIII fra slutten av 1100-tallet til begynnelsen av 1300-tallet opplevde byen, som var biskopsete fra 400-tallet, sin glanstid under høymiddelalderen. Arkitekturen i den såkalte pavenes by har derfor en tydelig preg av middelalderen.

Utvalget av kulinariske delikatesser og viner i Anagni er både rikt og av ypperste kvalitet.

Anagni ligger ca. tre mil fra huset i Veroli

Vis større kart