Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise, eller Abruzzo nasjonalpark er en av Italias eldste og mest spennende nasjonalparker. Den ble opprettet i 1923 og er 500 km2 stor. Parken har en befolkning på mellom 70-100 brunbjørner og en stor ulvestamme. Det er et rikt dyreliv i parken med innslag av rådyr, dårdyr, villsvin, gaupe, ørn og gemse – en slags fjellantilope. Dette er en levende park med mange små landsbyer innenfor grensene som lever tett sammen med naturen.

Parken var truet av flatehogst av skog på 50-tallet, men har siden den tid blitt utvidet flere ganger. Nå framstår parken som et frodig mål både for en dagstur og telttur i området. Parken er stort sett dekket av bøkeskog som strekker seg fra 900 til 1800 meters høyde. Det store innslaget av løvtrær gir et fantastisk fargespill gjennom hele året.

Parken byr også på mange muligheter for toppturer til de mange toppene i området. Apenninene (italiensk Appennini) er en fjellkjede som strekker seg gjennom hele den apenniniske halvøy (dvs Italia), for så å fortsette til Sicilias fjell og de nordafrikanske Atlasfjellene i sør og til Alpene i nord. Fjellkjeden består i det vesentlige av kritt og kalk. Appeninene går rett igjennom nasjonalparken i Abruzzio.

Parken er et yppelig mål for aktiviteter som tursykling, kanopadling, hesteridning, fugletitting, fotturer om sommeren og skiturer om vinteren.

For mer informasjon besøk parkens engelske nettsider eller de offisielle italienske sidene.

Byen Pescosolido som er inngangsporten til nasjonalparken ligger mindre enn fire mil fra huset i Veroli

Vis større kart

1 kommentar

  1. […] Grotta di Collepardo!CollepardoSe Pompeii før det er for sentI Ciceros hjembyIsola del LiriAbruzzo nasjonalparkAlatri – Verolis nærmeste naboDa bombene falt over Monte CassinoVi anbefaler […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *