Skal du til Roma bør du velge kollektivt. Kjørerestriksjoner, svindyr parkering og uoversiktelig trafikkbilde burde gjøre transportvalget lett.

Fra Veroli har du hovedsaklig to alternative reiseruter inn til Roma. Du kan enten sette bilen i Frosinone og ta toget til Termini, eller kjøre til Roma Sud og ta t-banen til sentrum.

Romas t-banekart

Bil + t-bane
Man kan parkere bilen hele dagen for en rimelig penge ved endestasjonen Anagnina i området Roma Sud. Normalt tar det en time og et kvarter å kjøre fra huset til Anagnina. Men det er alltid noe kø ved påkjøringen til store ringvei. Og noen ganger kan køen være helt grusom. Når man har parkert, har man 15 stopp før man er ved Termini. Togene går ofte, omlag hvert femte minutt. Atac, Romas svar på Ruter har mer info på sine sider, men vi advarer om at man fort kan bli gal av å forsøke å navigere seg rundt i sidene deres.

Tidsmessig er det lite å spare på denne reiseveien, men det gir hvertfall noe kortere vei tilbake til bilen etter endt Roma-opphold. Dessuten slipper man overgang til t-bane om man skal til Vatikanet eller Spanske trappen.

Bil + tog
Den mest effektive måten å komme inn til Roma fra Veroli er med tog fra Frosinone. De drøye seks milene unnagjøres på en time på store og behagelige tog. Man kan dessuten parkere gratis i Frosinone. Sett av litt tid til å orientere deg første gang du parkerer, slik at du unngår kort-tids parkering. Før dere reiser fra Veroli bør dere også bestemme dere for hvilket tog dere skal ta. Det går tog fire ganger i timen og TrenItalia har en god reiseplanlegger på sine sider som også funker på mobil. Velger du feil tog bruker du opp til 50 % ekstra i reisetid med tilårskommen standard.

Beregner man 35 minutter fra huset til togstasjonen har man grei tid.

På vei tilbake fra Roma går regiontogene i retning Cassino og bruker en time til Frosinone. Etter en lang og slitsom dag var det ekstra viktig å velge den mest komfortable reiseruten. Reisen er avslappet som gjør at Roma ikke føles så langt unna.