Den skjette etappen av Giro d’Italia 2011 har målgang i Fiuggi Terme mindre enn tre mil fra huset i Veroli. Dette kan være en ypperlig mulighet til å se etapperittet på nært hold.

Torsdag 12. mai starter den 195 km lange etappen fra Oriveto til Fiuggi Terme. Dette er en kupert etappe som kan gi mange brudd. Etappen flater ut ved målgang så man kan vente seg en rask og spennende avslutning. Rytterene er ventet i mål rundt 17-tiden på ettermiddagen.

Tettstedet er også utgangspunktet for klatreløypen opp til alpinanlegget på Campo Catino. Vi har lagt ut en egen resiebeskrivelse til bakken med sine 1500 høydemetere.

Italia rundt er et tre-ukers etapperitt på sykkel. Det arrangeres i mai og utgjør sammen med Tour de France og Vuelta a España Grand Tours. Sammen med Tour de France og VM utgjør Giro d’Italia Triple Crown of Cycling. Rittet regnes for å være den tøffeste av de tre Grand Tour fordi stigningene i Giroen vanligvis er brattere og lengre enn stigningene i Tour de France og Vuelta a España.

Italia rundt arrangeres i år for 94. gang.

Slik kommer du til Fiuggi

Vis større kart