Vanskelighet: Hard
Lengde: 80,6 km
Kategori: Sykkel

Denne hardturen gir deg garantert sure lår og store naturopplevelser opp til alpinbakken Campo Catino 1800 meter over havet. De drøyt to milene med motbakke gir en økning på 1500 høydemeter og flere partier over 8% stigning.

Turen starter med fem kilometer utforbakke ned mot Alatri. Her begynner turens strake parti på 15 km langs riksvei 155. Når man når Pitocco begynner blodslitet. Herfra har man veien stort sett for seg selv i de nært sagt endeløse sløyfene mens man klater seg gradvis opp mot toppen. Utsikten på vei opp er fantastisk. På toppen ligger alpinbakken komplett med fire nedfarter og bar. Temperaturen synker kraftig når man nærmer seg toppen, så vi anbefaler å være godt kledd. Ha en vindjakke til den rå utforkjøringen på vei ned igjen til sivilisasjonen.

Turen tilbake går langs samme rute som man kom opp. Den avslutter med de samme fem kilometerene stigning mot Veroli som startet turen. Selv om stigningsprosenten ikke er like brutal krever det en del krefter å komme seg til toppen.

Eksporter turen til Google Earth

Alternativt er alpinbakken et fint mål for en biltur om du ønsker å få ski på beina. Informasjon om skistedet Campo Catino på Skiinfo

Forhåndsvisning av sykkelturen i MapMyRide

Bilder:

Alpinsenteret i februar
Alpinsenteret i februar

Har du syklet samme tur? Klikk på kommentarfeltet for å laste opp tekst og bilder!

2 kommentarer

  1. […] og et bra utgangspunkt for lange sykkelturer. Her er en sikkelig hardtur som jeg forsøkte meg på: Sykkel: En skikkelig hardtur (81km) Nettisden og bloggen hennes ser du her: Veroli: Leie hus i Italia? Vi gir ferietips til din neste […]

Kommentarer er stengt.