Dette er en løpetur som er like fin som en gåtur
Utfordring: Middels
Lengde: 10.8 km
Kategori: Løp/footur

Monte San Giacomo
Monte San Giacomo

Her er tips til en fin ettermiddagstur fra huset i Veroli. Fjellet San Giacomo ligger rett bak Veroli og er lett tilgjengelig fra huset. Fra huset går veien først ned 100 høydemeter fram til krysset ned mot Alatri. Her tar man til høyre og følger veien oppover som stiger 575 høydemeter til topps. Den asfalterte veien går over til en svingete grusvei som ender opp som en sti de siste meterne. På veien passerer man bondegårder og beitemarker for kuer og sau. 19% stigning på sitt bratteste gjør at bakken er en real utfordring. Når man når toppen finner man et landskap som minner mest om de italienske alper.

Utsikten fra Monte San Giacomo er verdt turen opp bakkene. Her ser man sørover mot Cassinoområdet og de lave fjellene. Østover ligger de snøkledde toppene som er over 2000 meter høye. Her ser man også Verolis andre store inngansport for fjellturer – Prato di Campoli. Nordover ser man i retning mot Roma. Et stort kors er satt opp på toppen som er synlig helt ned til Veroli. Vi har gått her med små barn. Da kjørte vi bil halvveis opp og gikk resten.

En tur fra huset og opp til toppen er fem km. På lenken kan du se turen på GPS: Fottur til toppen av San Giacomo på Garmin Connect.

Se denne fjellturen i Google Earth.

Forhåndsvisning av tur i MapMyRun