Lengde: 38.7 km
Kategori: Middels

Denne rundturen kan sykles begge veier og tar deg igjennom trafikkstille veier opp i fjellene. På turen får du nok av anledninger til å stoppe ved katedraler, utsiktspunkter, grotter og sjarmerende søvnige landsbyer. Den tøffeste utfordringen på turen er den tre kilometer lange bakken som slynger seg opp fjellet til Abbazia di Trisulti.

Når du passerer klosteret har du snart nådd turens høyeste punkt på omtrent 900 meter. Herfra går det nedoverbakke i sløyfer ned til avkjøringen mot Grotta di Collepardo (se egen artikkel i Reisetips). Den lille byen Collepardo er et yppelig sted for å legge inn en matpause. Her finner du både bakerier og små restauranter i den ellers stille byen. Collepardo er også kjent for det store hullet i bakken. Grunnforholdene under byen er svært porøse med flere grotter i nærheten. Ovenfor byen har en av disse rast sammen og skapt et hull som er 80 meter dypt med en omkrets på 300 meter. Med litt leting kan du til og med se det på satelittbildene i Google Earth.

Fra Collepardo går de neste 10 km i slak utforbakke. Rett før du når riksvei 155 kan du svinge av til venstre og ta bakveiene de siste kilometerene i slak stigning tilbake mot Veroli. Turen avsluttes like bratt som den startet med en krevende bakke som leder deg tilbake til huset.

Eksporter denne turen til Google Earth

Se forhåndsvisning av turen på MapMyRide:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *