Takarbeidet på Casa di Veroli er ferdigFjoråret ble et år der vi fikk gjennomført en rekke nye prosjekter vi har hatt planer om i flere år. Det ble et år med forandringer og ikke minst forbedringer i “Casa di Veroli” på toppen av Verden”.

Det ble gjort store endringer både innendørs og utendørs, men det som nok var det viktigste og også det største løftet rent økonomisk, var nytt tak på huset.

Mye arbeid bel utført på Casa di Veroli i 2013Innendørs:

Vaskemaskin
I påsken i fjor fikk vi endelig installert ny vaskemaskin nede. Det ble først litt styr med transportskruer som jeg ikke hadde fått fjernet, men da disse var fjernet, fungerte maskinen helt supert.  Deilig investering spesielt med tanke på småbarnsforeldre som alltid har mye som må vaskes.

Badet
Den ene skyvedøren på badet hadde fått et stygt hull som var veldig irriterende.  Nå fikk vi skiftet ut hele døren slik at det ser rent og ordentlig ut på badet. Døren inn til badet er også blitt lakket, og veggene malt opp. Nye filter er dessuten skiftet på alle kraner oppe og nede.

Avløp.
Avløpet var ganske dårlig og vi fikk tømt og staket opp slik at alle avløp skal være helt åpne. Vannet renner nå helt uten problemer.

Nymalte vegger og tak
Veggene i stuen, og på badet er malt. Det samme er gjort nede, hvor taket over kjøkkenavdelingen er malt på nytt. På grunn av taklekkasje, rant det inn i stuen og ned i kjøkkenet. Dette er nå i orden etter at taket ble lagt på nytt og tettet.

Lamper og lampetter
Nå er det kommet lampetter på veggene, stuen har fått en koselig stålampe som gir godt leselys. Alle taklampepunkter har fått nye lampeskjermer, mye mer koselig  enn den enslige lyspæren som hang fra  taket. Ute kommer pene utelys på terrassen og lys som opplyser for  gangveien ned til terrassen.

Radio og CD spiller
Etter at den gamle radioen sa “takk for seg” og havnet med hodet først i gulvet, ble det veldig stille. Alltid litt kos å ha på radio eller musikk, så et nytt lite musikkanlegg er anskaffet og CD er også brakt med. Ta gjerne med din favorittmusikk enten på CD eller minnepinne. Det går veldig bra. En liten høytaler (Music Angel) kan sørge for at det blir skikkelig trøkk.

Sovesofa nede
En ny rød og fin sovesofa nede kom endelig på plass. Det er god plass å ligge alene og med noen enkle håndgrep får du en flott og bred dobbel sovesofa.  Nå er det mer sovekomfort og plass til flere gjester. Med både dobbel og enkel oppblåsbar madrass, barneseng så kan vi nå huse 9 personer og hvertfall et par barn på en grei måte. Men da er det viktig å være gode venner, spesielt om morgenen

Utendørs: 

DOliventrærne i hagen Casa di Veroliet største løftet var å få lagt nytt tak og det betød en skikkelig oppgradering av huset. En av skorsteinene ble fjernet fordi det bare lakk inn av denne, og den var heller ikke i bruk.

Oliventrærne
Trærne ble beskåret ganske kraftig i fjor vår. Det var fint for det gjelder ikke at den fantastiske utsikten vi har fra terrassen gror igjen. Av den grunn ble det ikke så mye oliven på trærne, men det blir mye bedre i år sier Natale som har stått for alt arbeidet med hagen.

Gjerder og pergola
Alle gjerdene er satt inn med olje og renset for bark. Det er nok en prosess som må gjøres årlig skal det holde seg pent, men det tror jeg også vi kommer til å gjøre.

Det er herlig å følge opp ute i hagen. Neste prosjekt med hagen er å plante aprikostre nederst i haven. Det kommer i år.

Steinarbeide og ferdigstillelseNy restaurerte trapper murt opp med sandstein
Stien ned til terrassen er stenlagt/ flislagt. Terrassen der det hadde falt ut stein fra denne det var kraftig nedbør og mye vann for noen år siden, er reparert og vi har fått lagt ny og bedre drenering slik at ikke vannet eroderer i stein og jord. Trappen ned er også blitt dekket med sandstein og går i ett med huset. Det samme gjelder det lille skuret der gassen og vanntanken står. De glatte flisene på trappen inn til stuen, som kunne være litt farlige når de ble våte, er fjernet og erstattet med sandstein. Det er blitt et helhetlig og gjennomført inntrykk av stedet som gjør at det er trivelig å styre på i haven.

Nytt blomsterbed er laget og der blir det blomster og urter og kanskje litt salat. Trappen ned til den nederste delen av haven er også utbedret.

I tillegg til taket så er den store saken at vi nå har fått laget ferdig garasjeplass utenfor huset. Den tidligere inngangen ned til hagen er stengt. Den er blitt erstattet med en fin parkeringsplass. Det er spesielt fordi det ikke er mange som har egen parkering i San Leucio og det har til tider vært litt kronglete å få bilen lirket på plass.

Så nå har vi fått en nydelig trapp, flott tett tak, parkeringsplass og en super terrasse.

Lekestue/dikterstue/redskaps eller furtebod.

Denne kan bli ekstra soveplass for store eller små eventyrere. Men det er kjekt å ha et sted for møbler og diverse for vinterlagring. For ungene er denne lille dukkestuen et herlig sted å være. Den ligger diskret og lunt til i haven og tar ikke plass fra terrassene og utearealene forøvrig. Jeg håper at dette stedet blir mye brukt av store som små. Ypperlig å sette sykler inn i for de som velger denne transportmåten.

Huset fremstår nytt og friskt for nye gjester i året som kommer. Jeg håper at det blir riktig mange besøkende  der både nye og gamle gjester er velkomne.  Ser frem til en herlig og solrik sommer og håper at de som kommer setter stor pris på de endringer og oppgraderinger som er gjort.

Nye planer er klare for haven. Dette er noe som vil komme steg for steg. Nye utemøbler og langbord med god plass for lange luncher og hyggelige sammenkomster på terrassen er noe av det som etterhvert vil komme. Men først på ønskelisten er det en stor parasoll der ungene kan tumle i et lite basseng og kose seg i varmen uten å bli solbrente.

Jeg gleder meg til ny sesong i “Casa di Veroli “, huset på toppen av verden!